VERZORGING: Een game changer voor je haar: pre-poo

haarverzorging-pre-poo

Wanneer je denkt dat je als (semi-)volwassene essentiële life skills onder de knie hebt zoals bijvoorbeeld: het wassen van je haar, hebben we nieuws voor je: er valt nog genoeg te leren! Er is namelijk een treatment voor je haar die makkelijk en snel is toe te voegen aan je normale ritme, maar een wereld van verschil is voor je haar! Namelijk: Pre-poo!

De stijltangen van CHI hebben keramische platen. Deze keramische platen zorgen ervoor dat de warmte goed wordt begeleid, waardoor je haar beter wordt beschermd tegen de hitte. Door deze keramische platen blijft je haar glanzend en mooi glas, en blijft de vochtgehalte van je haar in balans. Het hebben van een stijltang met een keramische plaat is dus erg belangrijk voor je haar, maar we weten allemaal: hitte is over het algemeen niet goed voor je haar. Dus wat kun je eraan doen om er toch voor te zorgen dat je haar sterk en gezond blijft? Pre-poo! Pre-poo? Ja, Pre-poo!

Wat is Pre-poo?

Pre-poo staat voor pre-shampoo. Oftewel, wat je doet vóór je shampoo in je haar doet. Pre-poo is een begrip dat al wat langer bekend staat onder de mensen met (kroes-)krullen, maar begint langzamerhand ook bekend te worden onder de vrouwen met andere haartypes. Het kent namelijk veel voordelen! Side note: heb je sluik en fijn haar dat snel vet wordt? Dan kun je pre-pooen beter overslaan.

How to

Een pre-poo treatment is makkelijk en snel te doen. Gebruik hiervoor een conditioner, olie(bijvoorbeeld avocado-, kokos- of lavendel olie) of een dikke crème die je aanbrengt op droog haar. Je brengt dit nooit aan op je hoofdhuid, enkel op de lengtes van je haar. De intrektijd hangt een beetje af van de dikte en gezondheid van jouw haar. We raden je aan de pre-poo minimaal 15 minuten in te laten trekken, maar het kan ook niet kwaad om een uur van te voren al de substantie aan te brengen.

Tip: zodra je de pre-poo treatment hebt aangebracht kan je een douche cap of plastic folie over je haar heen doen. De warmte zal ervoor zorgen dat de pre-poo nóg beter zijn werk gaat doen.

Het resultaat

Heb je het gevoel dat de treatment lang genoeg heeft ingewerkt? Spoel dan je haar met warm water uit. Wanneer dit volledig uit je haar is gespoeld kan je je eigen shampoo gebruiken zoals je het gewend bent. Wanneer je dit 2 keer per week doet zul je merken dat je haren al snel gezonder en glanzender worden. De pre-poo techniek zorgt er namelik voor dat de vocht in je haar blijft zitten en tijdens het shampoo-en gestript wordt van de natuurlijke maar noodzakelijke oliën. Daarnaast is je haar al een stuk zachter wanneer je shampoo gebruikt, waardoor je automatisch ook een stuk minder haar verliest onder de douche.

Tekst: The Chair
Beeld: Negin Mirsalehi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *